Op alle vlakken eerlijk ondernemen

Op alle vlakken eerlijk ondernemen

Okt 2022 |  

van rtvfocuszwolle 

Zwolle – Op een warme plek een kop koffie drinken die je niet zelf hoeft te betalen; Het kan sinds vandaag ook in Zwolle. Sam’s Coffee aan de Klokkensteeg 2, in Zwolle zet de deuren open voor mensen die thuis in de kou zitten en behoefte hebben aan warmte en een kop koffie. Deze wordt vooraf betaald door donateurs. Hiermee sluit Sam’s Coffee als eerste ondernemer in Overijssel aan bij het landelijke initiatief Heat and Eat. 

 

Sam Haqparast eigenaar van Sam’s Coffee: 

“Ik probeer op eerlijke wijze te ondernemen, bijvoorbeeld met eerlijke producten waarvoor een fatsoenlijke prijs aan koffieboeren wordt betaald. Tegelijk vind ik het belangrijk om ook in Nederland positieve impact te maken. Door mee te doen aan Heat and Eat kan ik wat doen 
voor andere mensen die tijdelijk in de kou zitten.” Een warme plek in de horeca 
Heat and Eat is een Rotterdams initiatief, geboren om mensen te steunen voor wie dit een lastige tijd is en bijvoorbeeld door de energiecrisis in de problemen zijn gekomen. Inmiddels zijn er tientallen locaties waar mensen terecht kunnen. Nu dus ook in Zwolle. 
Hoe werkt heat and eat in Zwolle? 
Mensen die gebruik willen maken van een gratis koffie of hap kunnen gewoon binnenlopen bij Sam’s Coffee en daar wat bestellen. Er liggen Heat and Eat tickets in de horecazaak waarop staat er precies gedoneerd is: een koffie, soep, broodje, etc. Deze ticket kan dan worden ingeleverd bij de kassa. Particuliere donateurs of bedrijven kunnen via de website van de organisatie doneren. Maar dat kan ook ter plekke bij de kassa in de horecazaak door een qr-code te scannen en via de Heat and Eat website te doneren. Of gewoon door een extra kopje koffie af te rekenen. De eerste donatie bij Sam’s Coffee van een ander bedrijf in Zwolle is al binnen en het initiatief gaat dan ook direct van start. 

Kopje koffie of soep doneren? Dat doe je hier! Dank alvast! 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.